Tagesson höll för favorittrycket

Nybro Artikeln publicerades
Foto:Anton Lernstål

Långt ifrån problemfritt.

Men hemmafavoriten Håkan Tagesson lyckades med god marginal köra hem Zabra-Rallyt i Nybro.

Nybro AC-föraren vågade att sticka ut hakan inför tävlingen och hur mycket konkurrenterna än försökte gick det inte att stoppa honom. Tagesson var snabbast på tre av de fyra specialsträckorna och varför han inte var det på den fjärde har en rätt enkel förklaring.

– Jag körde sönder växlaren och kunde bara köra på tvåan. Jag körde så fort det gick på den och tappade bara sex sekunder, säger Håkan Tagesson.

Halvvägs in på den första specialsträckan var han också lite illa ute.

  – Det var lite halare än jag räknat med så vi kasade av och var i en sten, säger Håkan Tagesson.

  Hur skönt var det att kliva upp överst på prispallen?

  – Klart att jag hade lite att leva upp till. Samtidigt är det ju en fördel med hemmatävling men man ska också kunna åka så fort som man tänkt sig, säger Håkan Tagesson.

  På andra plats i rallyt kom ytterligare en Volvo 242 rattad av Uffe Eriksson från Oskarshamn. Den före detta rallycrossmästaren vet hur man rattar en bil och hade hela 32 sekunder ner till Håkan Ståhl, Skillingaryd som var trea.

  Årets Zabra-Rally hade hela 190 bilar till start och publiken också verkligen till Nybro och motorfesten.

  – Tidigare år har Nybro RC sålt knappt 170 program med startlistor och kartor över rallyt. Nu tryckte vi upp tre gånger så många men de tog slut på 20 minuter. Jag vet att man kopierade upp och sms:ade ut bilder till flera som inte fick tag i något, säger Håkan Tagesson.

  Mikael Ring, Nybro AC, vann klassen Max 74 med sin Volvo 142, minuten föle tvåan Mikael Grahn, Ydre.