Annons

Beslut om åtal före jul för Northug

Skidor • Publicerad 9 oktober 2020
Petter Northug under en presskonferens den 21 augusti där han medger att han har drogproblem.
Petter Northug under en presskonferens den 21 augusti där han medger att han har drogproblem.Foto: Ned Alley/NTB/TT

Beslut om åtal för Petter Northug, anklagad för fortkörning och innehav av narkotika, kommer sannolikt att komma före jul, meddelar norska polisadvokaten Karoline Ekeberg i ett pressmeddelande enligt NTB.

"Polisen får väldigt många förfrågningar om Northugs fall. Ärendet har undersökts och skickats för åtal. Vi antar att ett beslut om åtal kommer att finnas tillgängligt före jul. Vi har inga ytterligare kommentarer om ärendet innan åtalets beslut finns tillgängligt", säger Ekeberg.

Annons

Det var i augusti som Petter Northug stoppades av polisen i en hastighetskontroll. Den förre skidstjärnan körde enligt polisen 168 kilometer i timmen på en 110-väg. Polisen misstänkte rattfylleri och Northug fick därför lämna blodprov.

Northug berättade senare på en presskonferens att han har drogproblem, behöver hjälp och att polisen funnit 10 gram kokain i hans hem. Provsvaret visade dock att han inte var påverkad av alkohol eller narkotika när han stoppades av polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons