Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Berghult gör upp om VM-titeln i NHL-arenan

Den 18 juni i år går den svenska boxaren Patricia Berghult, 26, en storfajt om VM-titeln, rapporterar . På andra sidan i ringen i Montreals NHL-arena står kanadensiska veteranen Marie-Eve Dicaire, 34.
Patricia Berghult. Arkivbild.
Patricia Berghult. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

WBC-titeln i superweltervikt (69,9 kilo) är det som står på spel.

– Vi har skrivit på kontraktet och väntar bara på att WBC ska godkänna det. Men vi ligger i hårdträning nu, säger Patricia Berghult till SVT.

Enligt SVT kommer fajten att avgöras i NHL-laget Montreals arena.

Malmöboxaren Berghult är obesegrad så här långt i hennes 14 matcher i karriären. Senast hon gick en match var dock så långt tillbaka som november 2019, när hon tog hem WBC:s interimbälte i superweltvikt. Sedan bröt coronapandemin ut.

Vakant titel

Anledningen till att världsmästarbältet finns tillgängligt är för att den nuvarande mästaren Claressa Shields, USA, byter viktklass och därmed lämnar titeln vakant.

Rutinerade Marie-Eve Dicaire blir emellertid en tuff nöt att knäcka för Patricia Berghult. Kanadensiskan har bara förlorat en av 18 proffsmatcher – mot just Claressa Shields på poäng i mars.

– Dicaire har varit inne i ringen med de bästa, men vi tränar på och tror på mina styrkor. Vi vet att det kommer att bli en tuff match, hon är större än mig och det är hennes hemmaplan. Trots att jag är världsmästare åker jag dit som underdog så jag känner ingen press alls. Jag ska bara åka dit, ha roligt och få ut så mycket som möjligt av min boxning, säger Berghult till SVT.

Ringrostig?

Hon får frågan om hon är nervös med tanke på att det i juni kommer att ha passerat 1,5 år sedan senaste matchen.

– Det är klart att jag undrar om jag kommer att vara ringrostig, men många av mina motståndare och sparringpartners har en tendens att underskatta mig och det tror jag att Dicaire också har gjort. Jag är inte orolig utan litar på vår taktik och tänker bara gå in och köra, säger hon.

Läs mer