Barometern sänder alla IFK-matcher: ”Riktigt häftigt”

Kalmar Artikeln publicerades

Debutsäsong i Damallsvenskan.

Då storsatsar Barometern och sänder 60 matcher.

– Riktigt häftigt, säger IFK Kalmars lagkapten Elsa Karlsson.

Barometern sänder IFK Kalmars alla matcher i damallsvenskan säsongen 2018.
Foto: Henrik Eriksson
Barometern sänder IFK Kalmars alla matcher i damallsvenskan säsongen 2018.

Under tre raka säsonger har Barometern sänt IFK Kalmars samtliga hemmamatcher i elitettan. När laget nu gått upp i Sveriges högsta serie hänger Barometern efter och växlar dessutom upp. Den kommande säsongen kan den som är prenumerant se samtliga IFK Kalmars allsvenska matcher - både hemma och borta.

– Oj, riktigt häftigt, är Elsa Karlssons spontana reaktion när hon får beskedet.

– I förra veckan gjorde SVT en stor grej av att de gått från att sända sex matcher till tolv i år men det kändes sådär. Det här är verkligen en satsning där man kan följa damfotbollen jämt.

Även mittfältaren Emma Jones blir glad när hon får höra om Barometerns tv-satsning.

– Superkul, vi vill synas så mycket som möjligt. Börjar man se oss på tv så kan intresset växa och sedan kommer man ner till Gröndal, säger Jones.

Satsningen är unik i sitt slag för Barometern.

– Det här är vår största tv-satsning hittills. Vi kan för första gången erbjuda en heltäckning av ett lag över en säsong, säger Anders Enström, chefredaktör på Barometern.

Hur är satsningen möjlig?

– Inför den här säsongen fick Gota Media plötsligt tre lag i högsta serien: Växjö, Kristianstad och IFK Kalmar. Då har vi använt den situationen, gått samman och köpt rättigheter till 60 allsvenska matcher. Vi har visat för Damallsvenskan att vi tar det här på allvar och då har vi fått den här uppgörelsen.

Är det en stor ekonomisk satsning?

– Det är en stor ekonomisk satsning. Där pengar vi lägger in kommer att gå tillbaka till klubbarna som får ta del av det. För oss är det den största tv-satsningen vi gjort. Vi avslöjar inga summor men för oss är det mycket pengar. Men vi tycker att det är ett sätt att ge mer innehåll till våra prenumeranter.

Barometern har sänt IFK Kalmars samtliga hemmamatcher de tre senaste säsongerna och den direkt avgörande matchen, mot Assi, som tog IFK till Damallsvenskan är en av de högsta tittarsiffor som Barometern har haft.

– För vår del är det extra kul att följa IFK Kalmars första säsong i allsvenskan och att vi då tar steget och följer dem både hemma och borta. Sedan lär det bli jättetufft som nykomling men också väldigt roligt att följa IFK i underdog-perspektivet där varje poäng är en seger, säger Lasse Hansson, sportchef på Barometern.

En annan del i Sportens satsning på att bevaka IFK Kalmar är att tidningen reser med en reporter ner till lagets träningsläger på Cypern med start på söndag.

 

Fakta

IFK Kalmars matcher som kommer att tv-sändas 2018

April

Sön 15: Piteå–IFK Kalmar

Lör 21: IFK Kalmar–Rosengård

Tor 29: Vittsjö–IFK Kalmar

Maj

Lör 5: IFK Kalmar–Kristianstad

Lör 19: IFK Kalmar–Djurgården

Sön 27: Växjö–IFK Kalmar

Juni

Lör 2: IFK Kalmar–Eskilstuna

Sön 17: Limhamn Bunkeflo–IFK Kalmar

Sön 24: IFK Kalmar–Hammarby

Juli

Tis 3: Linköping–IFK Kalmar

Lör 7: IFK Kalmar–Kopparberg/Göteborg

Augusti

Sön 5: Hammarby–IFK Kalmar

Lör 11: IFK Kalmar–Vittsjö

Lör 18: Rosengård–IFK Kalmar

Lör 25: Djurgården–IFK Kalmar

September

Lör 8: IFK Kalmar–Växjö

Lör 15: Kristianstad–FK Kalmar

Lör 22: IFK Kalmar–Linköping

Sön 30: Kopparberg/Göteborg–IFK Kalmar

Oktober

Sön 14: IFK Kalmar–Piteå

Lör 20: IFK Kalmar–Limhamn Bunkeflo

Lör 27: Eskilstuna–IFK Kalmar

Du kan även se Växjö DFF:s och Kristianstads matcher som prenumerant.

Visa mer...

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.