Annons

Barometern Cup gör comeback efter pandemin

En av regionens äldsta inomhuscuper i fotboll, Barometern Cup, gör i år comeback efter förra vinterns pandemiuppehåll. Årets upplaga blir den 41:a för cupen.
Fotboll • Publicerad 20 oktober 2021 • Uppdaterad 21 oktober 2021

Den här veckan öppnade anmälan för cupen och 25-30 lag har redan anmält sig. Turneringen avgörs under åtta dagar i xx klasser där de äldsta är födda 2006 och de yngsta 2014.

– Det brukar vara mellan 180 och 200 lag i cupen och det siktar vi på i år också. Jag tror många inser betydelsen av att kunna spela cuper igen. Det är jätteviktigt att komma igång med spel igen efter pandemin, säger Arnel Vuckic som är turneringsledare för arrangerande Kalmar FF.

Annons

Nytt för i år är att det också blir en turnering för paraspelare.

– Vi siktar på att bli ett tiotal lag. Det är fem föreningar som har två lag, säger Arnel Vuckic.

Ytterligare en nyhet är att evenemanget blir mer familjeanpassat.

– Det blir ett ljud- och ljusintro för alla lag som ska spela sin första match. Sedan kommer vi ha hoppborgar på plats och ett bättre matutbud. Allt för att få fler att stanna i Akea Arena, säger Arnel Vuckic.

Barometern Cup inleds 27 december med P13 och F13 och avslutas 5 januari med P10 och F10.

”Jag tror många inser betydelsen av att kunna spela cuper igen. Det är jätteviktigt att komma igång med spel igen efter pandemin.”
Arnel Vuckic
Jörgen StrömSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons