Annons

Barnpassning lockade duon från Djurgården

Norska klubben Arna-Björnar erbjuder Mia Jalkerud och Gudbjörg Gunnarsdottir barnpassning av parets ettåriga tvillingar.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2021
Mia Jalkerud i Djurgårdens tröja. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Att Jalkerud och Gunnarsdottir lämnar damallsvenska Djurgården offentliggjordes nyligen. Ny klubbadress blir Arna-Björnar som kom med ett välkommet erbjudande till fotbollsduon.

Parets tvillingar kommer att börja på förskola i Norge men under träningar och matcher finns en person tillgänglig som barnvakt, skriver SVT.

Annons

– Verkligen all credd till dem för att ha löst det för oss, det är mäktigt. Jag hoppas verkligen att vi kan ge tillbaka, säger Jalkerud.

– Jag tror att det fortfarande är ett problem att man har barn och ska spela. I vår sits är det ännu värre då vi båda ska spela och klubbar kanske bara behöver en av oss. Men det är ingen som har varit intresserad här av att göra den här typen av deal.

Jalkerud, 31, och Gunnarsdottir, 35, är riktiga trotjänare i Djurgården och har spelat tio respektive nio säsonger med blåränderna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons