Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avbröt dopningstest – riskerar avstängning

Atalantas tränare Gian Piero Gasperini är i blåsväder och riskerar att bli avstängd från succélagets cupfinal.
Anledningen? Gasperini ska ha förolämpat en dopningskontrollant och avbrutit ett dopningstest som togs utom tävlan på en Atalantaspelare.
Atalantas tränare Gian Piero Gasperini. Arkivbild.
Atalantas tränare Gian Piero Gasperini. Arkivbild.
Foto: Peter Dejong/AP/TT

Den italienska antidopningsbyrån Nado Italia meddelar i ett uttalande att Gasperini kommer att höras den 10 maj. Såväl den italienska nyhetsbyrån Ansa som sporttidningen Gazzetta dello Sport rapporterar att antidopningsåklagare yrkar på att 63-åringen ska stängas av i 20 dagar för att ha avbrutit ett test som togs utan förvarning på en av hans spelare i samband med en träning i början av februari.

– Han förolämpade dopningskontrollanten under ett test som togs utom tävlan och gjorde övertramp på hela antidopningssystemet, han avbröt det pågående testet och tvingade spelaren att återgå till träning, säger antidopningsåklagaren Pierfilippo Laviani enligt Gazzetta dello Sport.

Om straffet blir det som åklagarna yrkar på kommer Gasperini inte bara missa Atalantas tre avslutande matcher i Serie A, där succélaget jagar att nå Champions League-spel för tredje året i rad, utan även cupfinalen mot Juventus den 19 maj. Vid en avstängning skulle inte Gasperini tillåtas få ha någon kontakt med sina spelare.

Det finns inga indikationer på att någon Atalantaspelare ska ha testat positivt för dopning i något test. Spelaren i det berörda fallet ska ha slutfört sitt test efter träningen – men först efter att en av klubbens läkare agerat medlare, enligt Gazzetta dello Sport.

Läs mer