Annons

Åtalad fotbollsdomare döms till fängelse

En fotbollsdomare på elitnivå döms till fyra och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri i en dom från tingsrätten. Enligt åtalet har mannen lurat till sig nästan sju miljoner kronor från företag och privatpersoner.
Brott • Publicerad 8 januari 2021
En fotbollsdomare på elitnivå som åtalats för grova bedrägerier döms till 4,5 års fängelse. Arkivbild.
En fotbollsdomare på elitnivå som åtalats för grova bedrägerier döms till 4,5 års fängelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotbollsdomaren greps och häktades i september.

Enligt åtalet har domaren flera gånger tagit kontakt med företag och lovat att hjälpa dem avsluta telefonabonnemang som tecknats felaktigt. Men någon avsikt att hjälpa hade han inte, hävdar åklagaren. På detta sätt fick domaren miljonbelopp från tre olika företag.

Annons

I fyra andra fall har fotbollsdomaren lurat personer att låna honom pengar med hjälp av oriktiga uppgifter, enligt åtalet.

Domaren är också aktuell i en utredning om spelfusk, där han misstänks ha spelat på matcher som han själv dömt.

Svenska fotbollförbundet har stängt av mannen från domaruppdrag i 15 månader för att han spelat på matcher i en serie där han själv dömt. Det får man inte göra, enligt domarnas regler om vadhållning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons