Arenan förvandlas – på ett halvt dygn

Sport Artikeln publicerades
På torsdag kväll spelar IK Oskarshamn hemmamatch mot Vita Hästen i Be-Ge Hockey Center. På fredag morgon ska innebandymattan läggas på plats.
Foto:Nettan Kock
På torsdag kväll spelar IK Oskarshamn hemmamatch mot Vita Hästen i Be-Ge Hockey Center. På fredag morgon ska innebandymattan läggas på plats.

På torsdag kväll spelar IKO hemma mot Vita Hästen.

På fredag ska arenan vara redo för innebandyfest.

– Tidsramen är inte optimal, säger Martin Ragnar.

På torsdag kväll spelar IK Oskarshamn och Vita Hästen i Be-Ge Hockey Center. Matchen är slut runt 21.30 och då är det snabba ryck som gäller.

– Direkt efter slutsignalen är vi 15-20 personer som sätter i gång och jobbar med att lägga in isoleringsgolv. Det är samma golv som använts på Scania-festen och kommer från Vida Arena i Växjö. Det är 64 lastpallar så det är några bitar, säger Martin Ragnar, projektledare för Arenamatchen.

Ideella personer från Craftstaden kommer tillsammans med en personalstyrka från Fritidskontoret att in på småtimmarna jobba för att få golvet på plats.

  – Tidsramen är inte optimal. Jag kan ju ärligt säga att vi gärna haft en dag till på oss. Men får vi bara första böjen på plats med golvet så ska det gå rätt så fort sedan.

  Ett par timmar efter att isoleringsgolvet är på plats börjar jobbet med att få på innebandymattan på plats. 08.00 på fredagsmorgonen drar det jobbet med i gång. Innebandygolvet som ska på plats är av samma typ som används vid tv-sändningarna från Svenska Superligan. Tidigare landslagsspelaren Mattias Helgesson är den som är ansvarig för det och golvet är detsamma som vid tv-sända SSL-matcher och SM-finalen.

  – Vi är ganska gott om folk så jag hoppas det ska gå fort med golvet, säger Ragnar.

  Sedan kommer det under stora delar av dagen pågå arbeten med alltifrån att få innebandysargen på plats till att skapa en atmosfär som bäddar för en unik innebandyupplevelse.

  – Det är inte bara att sätta in en innebandysarg i en ishall. Vi ska skapa förutsättningar för en bra stämning och en häftig atmosfär. Det blir inte automatiskt en bra atmosfär bara för att det är mycket folk. Det kan vara tyst och dött även om det är 2 000 på läktarna. Vi har lagt stor vikt vid att skapa och pynta fram en innebandyarena, säger Ragnar som är fåordig när det kommer till inramningsdetaljer.

  – Det kommer bli speciellt och jag kan säga så mycket som att introt är en grej som kommer bli jäkligt häftigt.

  Jobbet är långt ifrån slut när matchen är över. Inte ens för Craftstaden-spelarna är uppgifterna för kvällen färdiga när matchen är över.

  – De får vänta med att duscha. De får ta på sig träningsoverallerna och äta en matlåda sedan får de hjälpa till med rivandet. Det är bråttom, på lördagsmorgonen ska det vara is i arenan igen.