GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allt om arenafrågan – IKO-klubbchefen Martin Åkerberg gästar: "Går inte skjuta på det här längre"

Ett historiskt beslut närmar sig: splitter ny evenemangsarena eller rejäl upprustning av Be-Ge Hockey Center?
Christian Gustafsson bjöd in IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg för det som, enligt honom, blir klubbens viktigaste besked någonsin.
– Det går inte att skjuta på det här längre.
Podcast • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad 27 oktober 2021

Martin Åkerberg kallar arenafrågan för klubbens viktigaste någonsin. I en lång podcastintervju med OT berättar klubbchefen om sina och IKO:s tankar i arenafrågan.

Det mynnade ut i ett detaljerat, långt och ingående snack om bland annat de sex kommunala utredningarna, hur en ny arena byggas, ägas och drivas, vad det kostar, var den i så fall ska ligga, vad alternativet är, hockeystrategen Anders Mäkis möte med kommunen och klubben, IKO:s lobbyarbete samt hur tidsplanerna ser ut, både när en eventuell arena kan stå klar och när ett beslut kan tas.

Martin Åkerberg räknar kallt med att ett inriktningsbeslut kommer att tas i samband med kommunstyrelsens (KS) sammanträde i december.

I podden berättar han att han ser en vision av en arenastad växa fram i Kronoparken, i närheten av sjukhuset, där en ny arena i så fall skulle byggas.

– Jag ser framför mig ett arenaområdet med arena, hotell, lägenheter, lekland, padelbanor och så vidare. En arenastad, helt enkelt. Om en stad ska kunna växa måste det byggas nya saker på nya ställen och ett område med en arena skull vara den naturliga starten på en ny stadsdel, ett nytt bostadsområde.

Hela den nästan en och en halv timme långa intervjun hör ni på OT.se eller där poddar finns.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.