Annons

40-årig basketprofil kan göra ligadebut

Basket • Publicerad 6 juli 2020
Selma Delibasic gör comeback på elitnivå – den före detta basketspelaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Wetterbygden Sparks. Arkivbild.
Selma Delibasic gör comeback på elitnivå – den före detta basketspelaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Wetterbygden Sparks. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Basketprofilen Selma Delibasic spelade 17 år utomlands i bland annat Italien och Spanien. Som 40-åring kan hon nu få debutera i den svenska högstaligan när hon den här säsongen gör comeback.

Delibasic lade ner proffskarriären säsongen 2015/2016 men har skrivit på ett ettårskontrakt med Wetterbygden i basketligan. Hon kommer att vara både spelare och assisterande tränare, en roll hon även hade i fjol under dåvarande tränaren Francisco Pinto.

Annons

"Det här blir ett riktigt spännande upplägg, samtidigt som det känns annorlunda, men jag ville ha ett uppdrag som är stimulerande och lärorikt", säger hon i ett pressmeddelande.

Selma Delibasic har tidigare spelat för utländska klubbar som Napoli, Siena, Caceres och Arxil. Mellan 2004–2008 spelade hon också ett antal landskamper för Sverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons