The Sims 2 (PSP)

Nyheter • Publicerad 3 februari 2006
Spöken, zombies och annat otäckt. The Sims 2 till PSP bjuder på hemskheter som kan göra din Sim sinnessjuk.
Spöken, zombies och annat otäckt. The Sims 2 till PSP bjuder på hemskheter som kan göra din Sim sinnessjuk.Foto: 

Laddtiderna är inte långa. Men de är många, många, många. Sims flytt till det bärbara formatet är på det hela taget oerhört lyckat. Spelidén har förfinats och en hel del har varit tvunget att försvinna. Till PSP kan du bara kontrollera en Sim och istället för markör-förflyttning styr du din Sim i tredjeperson. Dessutom är spelet mycket mer historieorienterat än sina motsvarigheter till konsol och pc. Faktum är att man direkt hamnar mitt i någon form av who dunnit-historia med mord, spöken och övernaturlighet. Fast i en light-version. Sims är inte direkt kända för att gå på djupet och det ska de nog inte göra heller. Ytligheten är det som får spelidén att flyta. Spelet i sig flyter dock dåligt. PSP:ns kapacitet gör att spelet måste ladda hela tiden. In i en meny? Ladda. Ut ur en meny? Ladda. Kliva in i duschen? Ladda. Prata med någon? Ja, ni fattar. Det är synd, eftersom konversationerna är små minispel på tid och en stor del av tiden försvinner när spelet laddar. Är det dessutom fler Simmar i närheten blir det snudd på hopplöst.

Men spelet får godkänt. Och det är helt och hållet känslan och upplägget som drar upp betyget. Med färre laddningar hade det här varit ett riktigt bra spel, nu stannar det vid godkänt.

Spela också: The Sims 2 (konsol)

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.