Project Gotham Racing 3

Nyheter • Publicerad 8 december 2005
Det går fort i PGR 3. Jättefort.
Det går fort i PGR 3. Jättefort.Foto: 

Det är väl bara att gå rakt på sak - PGR 3 är underbart vackert! Bilarna har 40 000 polygoner på insidan OCH 40 000 på utsidan! Jag skriver det igen: insidan OCH utsidan!

Äntligen får vi dödliga ratta alla dessa drömbilar, de så kallade supersportbilarna. För det är var de är - de måste nämligen ha en topphastighet på minst 300 kilometer i timmen för att få vara med i spelet över huvud taget. Och man kan äntligen "sitta inne i" bilen,

vilket man kan göra i andra

bilspel, men skillnaden är att

i PGR 3 fungerar det mycket bra. Kameran, som fungerar som ditt fiktiva huvud inne i bilen, skakar och vibrerar när du till exempel kör på en knöl i vägbanan. Du kan vrida på dig och se hur golvet i en Ferrari ser ut! Till och med publiken i spelet är i 3D, och kraschar du in i en vägg backar de förskräckt och en del tar ett kort med sin digitalkamera. Ja, det är sant. Spelet går ut på att köra snabbt runt olika banor, men även att köra "snyggt" det vill säga sladda mycket. För detta får man poäng som det går att köpa dessa underbara bilar för. Även PGR 3 har fem olika svårighetsgrader, så alla kan hitta sin nivå och ändå ha roligt. Vidare kan du även köra mot andra via nätet på Xbox - Live och se hur bra du egentligen är. En nyhet är att andra kan koppla in sig på PGR-TV och se loppen live, 30 000 tittare för att vara exakt - så gör inte bort dig, det syns! Det här är sjukt egentligen. Tänk även på att spelet är bland nyheterna till 360:n - hur kommer det se ut om ett halvår?

Danne Nilsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.