Lemmings

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006
Foto: 

Små, suicidala gnagare ramlar ned på skärmen och börjar gå mot sin säkra död vid stupet. Här gäller det att tänka fort för att förhindra deras kollektiva självmord. Lemmings är ett klassiskt plattformsspel, med sin storhetstid i början av 1990-talet.

Lämlarna är verkligen inte stora. Och verkligen inte smarta. Men spelet är fantastiskt roligt och belöningen ligger i att få höra små "jippie", "whoho" och "thank you" när man har lyckats lotsa de små rackarna genom den brutala världen.

Jag kommer aldrig bli sittande och sträckspela Lemmings, men jag kommer definitivt ta fram det då och då som skönt tidsfördriv, för det är det.

Pastellfärger och munter musik

i kombination med små varelser som gräver, bygger, spränger och bankar. Och ja, när lämlar spränger då spränger de sig själva, precis som vanligt. Allt under glada tillrop. Söt och morbid underhållning, med andra ord.

Spela också: Worms 4: Mayhem

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.