Farcry Instincts: Evolution

Nyheter • Publicerad 31 mars 2006
Heja Jack! Spräng dom!
Heja Jack! Spräng dom!Foto: 

Jack Carver är tillbaka på Xbox. Med besked. Med samma envishet som Bruce Willis i Die Hard-filmerna drabbas han av samma sak om och om igen. Den paradisiska övärlden härjas av pirater, men också av något annat ont. Jack Carver står knädjupt i skiten från startsignalen. Och värre blir det, förstås.

Förra årets Farcry: Instincts var lätt bästa spelet till Xbox 2005. Uppföljare är svåra att göra eftersom nyhetens behag snabbt försvinner. Grafikmässigt har Ubisofts Montreal-studio pressat Farcry hårdare den här gången. Vatteneffekterna är bedårande, övärlden känns än mer livsfarligt vacker och fängslande. Att Carver redan från början har sina superkrafter gör också sitt. Det var ju de som gjorde titeln unik förra året.

Det AI-styrda motståndet är dock ganska lama. Man kan stå och sikta på en kille som kommer gående mot en, passerar en och fortsätter gå 20 meter innan han ser en och börjar skjuta. Det känns sådär. Samma problem finns i 360-versionen (läs separat recension).

Farcry Instincts: Evolution blir kanske inte årets spel på Xbox, det är svårt för en uppföljare. Men icke desto mindre är det ett mycket bra spel, oumbärligt för den som gillade Farcry: Instincts.

Spela också: Black, Farcry: Instincts

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.