OS

Nyheter • Publicerad 1 mars 2010

Är OS slut nu? Tack god Gud, så skönt! Då kanske man kan få se lite vanliga tv-program efter att de sänt den skiten i flera veckor. Typ "True Blood" som snart har säsongspremiär. Jag längtar.

Läste förresten i dagens Barometern på insändarsidan om könsroller. "Tant Gredelin" anser att kvinnor ofta själv medverkar till sexuella trakasserier i och med att de klär sig i lyxiga kläder, har långt hår och smink. Hon undrar vad det är man vill uppnå. Uppmärksamhet förstås! Sedan finns det naturligtvis olika typer av uppmärksamhet, men hur en kvinna ser ut, klär sig eller sminkar sig ska ALDRIG behöva ge upphov till sexuella trakasserier. Karlar kan glo och sukta bäst fan de vill men kränkande kommentarer och tafsande gör de bäst i att hålla inne med.

Mitt råd till "Tant Gredelin" är att skippa det lila (det är såååå höst 2009) och försöka se på livet med lite mer positiva ögon. Om hon log och skippade krinolinen kanske hon också skulle få en och annan uppskattande blick och kanske en klapp på baken. För jag tror egentligen att det är det som fattas henne.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.