Måndagsplaner

Nyheter • Publicerad 8 november 2010

Guten morgen! Vackert men kallt väder utanför fönstret! Det blir en promenix bort till mamma Kicks-Karin för att lämpa av doggen innan jag beger mig in till stan och tar tag i dagens göromål.

Idag har jag en lunch inplanerad med en gammal klasskompis från högstadiet! Hon hörde av sig och ville "susha" och jag var inte sen att tacka ja till erbjudandet! Det ska bli kul att se om vi har lika mycket gemensamt fortfarande, som på den tiden vi glassade runt i stan med platåpjuck och magkorta tröjor och kände oss allmänt coola på 90-talet. Här snackar vi riktiga fjortisar. Men kul hade vi och snygga var vi, so why not? De magkorta tröjorna och den feta eyelinern har vi förhoppningsvis däremot lämnat bakom oss för alltid, precis som mycket annat. För övrigt jobbar hon på Barometern nu... =)

Igår kväll tog mannen och jag en promenad till kyrkogården för att pay some respect till dem som gått över till andra sidan, eller som en del säger, gått före oss. Same same but different.

Det var mörkt, kyligt och folktomt och vid de flesta gravar lyste det ljus! Men vore det inte bra med lite fler lampor på kyrkogården (Norra)? Det var mörkt som ett oblekt arsle där och vi hittade faktiskt inte ens till en grav. Efter ett tag blev det kallt och lite läskigt och vi gav upp letandet och gick hem.

Nåväl, året har fler helger en denna och man kan ju kanske gå till kyrkogården utan att man "måste" som det var denna helgen. Gå dit när man känner för det och inte när man bör. Eller helt enkelt köpa blommor till dem som är i livet nu och inte vänta tills de har trillat av pinn.

Bara en tanke.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.