Gissa bajset

Nyheter • Publicerad 14 november 2010

Åh, vilken härlig helg det har varit! Nu är vi hemma igen men jag satt i stugan och sög länge på den sista slurken te i koppen för jag ville inte åka hem. Det är mitt lilla paradis, trots en liten överaskning igår kväll. Mannen höll på att sätta dit lite lampor i köket medan jag halvlåg i schäslongen och smuttade rosé. Daisy låg och snarkade bredvid mig och utanför fönstret hade mörkret sänkt sig över ägorna. Då ropar mannen:

- Älskling, jag har hittat någon slags avföring i fläkten !

Say what? Jag blev inte så förvånad över att han hade hittat bajs, utan för sättet han uttryckte sig på. Det brukar för det mesta låta "Helvete, det ligger skit i fläkten!" . Typ. Ni fattar.

Jag masade mig upp och kunde snabbt konstatera att det var små muspluttar. Jag trodde att mannen, som är gammal scout (säg det inte till någon) kunde urskilja olika sorters träck. Han hade nog dock listat ut det så småningom i alla fall, om inte jag varit så snabb med min spetskompetens på området.

Ingen mus syntes dock till och vi kunde snart återgå till våra respektive sysslor.

Innan jag slänger mig i soffan vill jag tipsa er om ett gott vin: Aprutium från Italien, runt 70 pix. Perfekt till griljerade kamben med marinerade majskolvar, grönsaker och vitlökssås.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.