Du gamla, du fria

Nyheter • Publicerad 6 juni 2010

Hur har ni firat nationaldagen? Har ni käkat sill och potatis, klätt er i hembygdsdräkt, firat den blågula fanan och kännt er riktigt svenska? Not me. Jag tillbringade förmiddagen på kolonin. Miss Martini, Snygg-Tobbe och lille Ozzy kom förbi. Ozzy löpte amok över mamma Kicks-Karins nyanlagda gräsmatta och plöjde runt i mina pallkragar. Vi drack kaffe, pratade om pajbakning, mani och greker. Sedan kom mannen med dagens utlovade picknick; bröd, skinka, tomater och spansk tortilla plus lite annat smått och gott. Mätta och glada däckade vi sedan i gräset och sov en stund i solen.

Nu har jag städat hela lägenheten från golv till tak medans mannen har tvättat och handlat. Ikväll blir det potatissallad tonnato, långpromenad och hårvask Det både känns, luktar och ser ut som om jag inte tvättat barret sedan förra nationaldagen.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.