Dans på bryggan

Nyheter • Publicerad 15 juni 2010

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen igår. På kvällen kände jag mig ensam och deppig och stack iväg till kollo för att rensa ogräs i mina örtaland. Tänkte att det skulle hjälpa mot mitt svårmod. Det gjorde det.

På vägen hem cyklade jag runt gästhamnen och gissa vad jag såg där? Jorå, nu är de igång igen, Ostkantens Linedancers! Ni kan se en liten bild på dem i dagens Barometern. Precis som det står där är ju hamnen utbyggd och de har numera ett stort golv att ta ut svängarna på. Synd att de inte utnyttjar utrymmet. Minns att det var lika illa förra året. Så här skrev jag då:

"Gick förbi hamnen med Daisy på kvällspromenaden. Där dansades det linedance på den lilla scenen och det var ös må ni tro! Inte. De arma människorna såg ut som om de fått en stroke och var på rehabgympa.

Ska inte linedance vara lite glatt, käckt och människorna utstråla livsglädje? Stackars människor. De såg ut som om de skulle behöva tömma hela baren på Strand för att komma loss. Eller kanske var de stelopererade i knäna allihopa. Det hjälper väl inte ens sprit mot.

Checka in dem nästa måndagskväll i hamnen. Om ni vill få er ett gott skratt. Eller känna er jävligt duktiga på att dansa. Bara namnet kan ju få en att dra på smilbanden. Ostkantens Linedancers."

Stackare. De har haft ett helt år på sig att öva.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.