Angående Machu Picchu

Nyheter • Publicerad 4 november 2010

Jag fick ett mejl av en tös vars bror har besökt Machu Picchu:

"Min bror har varit uppe på Machu Pichu, vandrat upp i gryningen etc etc. Men du ska veta att det tar många dagar att vandra upp, man vandrar typ 10 timmar dagligen, bor i tält. Väldigt jobbigt på grund av att man vandrar på hög höjd hela tiden, han fick också diarre och sket samt kastade upp en hel natt men var tvungen att haka på de andra på morgonen....no mercy."

No mercy. Det låter inte som någon söndagspromenad direkt. Inte för att jag hade väntat mig det heller. Men jag har också hört att man kan åka helikopter dit upp. Då borde man klara sig från de värsta symtomen som orsakas av den höga höjden. Eller?

Spy och skit i all ära, men jag tror nästan att det är värt det när man ser ruinstaden framträda ur gryningens skuggor. I värsta fall får man väl köra på blöja och ha en näsduk att torka av spyresterna på hakan med.

För till Machu Picchu ska jag, om det så är det sista jag gör. Och det blir det antagligen.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.