Tom Petty & The Heartbreakers

Nyheter • Publicerad 21 juni 2010

Det är lika bra att vara tydlig på en gång: gillar man inte tung-gungig bluesrock ska man låta Mojo ligga kvar på skivdisken.

Tom Petty hintade redan för två år sedan om vart han var på väg. Då slog han och sidoprojektet Mudcrutch in på den mera bluesrockiga banan, och tillsammans med sitt klassiska kompband The Heartbreakers lunkar han vidare på samma stig. På Mojo jammas det nämligen hej vilt, med lite raggarbilsrock här och lite psykedelia här. Det är till och med lite reggae med på ett hörn.

Det kan låta spretigt, men det är det inte. Det är genomtänkt och naturligtvis löjligt kompetent - det handlar ju om Tom Petty for God's sake. Men det finns egentligen bara två riktiga höjdpunkter bland de femton spåren. Det är countrydoftande No reason to cry och släpigt vackra, The trip to the pirates cove.

Tom Petty med sina 60 miljoner album i ryggen har rätt att göra precis vad han vill, han behöver inte vara nyskapande längre. Men det betyder inte att jag måste dölja min besvikelse över att han väljer just gubbig, släpig blues.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.