The Tiny

Nyheter • Publicerad 24 mars 2006

Tänk tidiga Kate Bush, tänk Joanna Newsome, lägg därtill en känsloladdad duett med Ed Harcourt och en lika stark tolkning av Gillian Welchs Everything is free. Slut ögonen och låt The Tiny och producenten Jari Haapalainen skicka dig till en annan värld. En värld som bara Tim Burton kan måla upp. En fantasiskapelse full av skarpa stråkar, färgglada hus, snurrande karuseller, porlande bäckar och träd gjorda av polkagrisgodis. Mitt på den blommande ängen står sångerskan Ellekari Larsson och med Björksk frasering berättar hon hur ledsamt livet och kärleken ibland kan vara.

Stockholmsbandet har redan anhängare i USA och det här är så härligt originellt att jag har svårt att se hur deras uppföljare till Close enough INTE ska slå.

Årets andra femma går också den till Sverige.

Lyssna också på: Joanna Newsome - The milk-eyed mender, Kate Bush - The kick inside.

Wilhelm Askebring
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.