Rigmor Gustafsson

Nyheter • Publicerad 10 mars 2006

Det började med ett gästspel med Nils Landgren. Sedan dess har Rigmor Gustafsson blivit stammis hos ACT. Senast hyllades Dionne Warwick på den med Bacharach-musik fyllda Close to you.

Nu fortsätter Rigmor Gustafsson den inslagna vägen. Välkänd musik som alltid har gått hem, med andra ord. Säkra kort, kan de också kallas.

Men till Rigmor Gustafssons ära ska sägas att det inte handlar om lättköpta segrar. Hennes vapen är egen charm och stor musikalitet. Det räcker långt.

Ändå tycker jag Close to you var bättre. Här är det lite ups and downs. Som duetten med Magnum Coltrane Price. Den hade passat bättre i en ren funk-session med Nils Landgren - som givetvis har både fingrar och trombon med här också.

I princip är det två grupper som kompar Rigmor. Den första består av Jonas Östholm, Christian Spering och Johan Löfcrantz Ramsay, piano, bas respektive trummor. Den andra av Daniel Tilling, Thobias Gabrielsson, Kalmarsonen Martin Höper och Jonas Holgersson, piano, fenderbas, bas respektive trummor.

Bland Rigmor Gustafssons gäster hör vi utöver värden Nils Landgren också saxofonisten Magnus Lindgren samt dragspelaren Tino Derado.

Jag vill gärna se Rigmor Gustafsson som drottning på den svenska jazzscenen efter Monica Zetterlund. Men då räcker det inte med att komma från Värmland. Ta plats, Rigmor, du kan det!

Per-Henrik Cellton
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.