Ratatat

Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

När jag var yngre tyckte jag alltid att det kändes konstigt att E-Type hade en eller två elgitarrister i sin livesättning. Jag menar, de hördes ju ändå inte.

Får man egentligen blanda elektronisk musik med gitarrer? Ja, absolut, men bara om du gör det med stil som exempelvis Ratatat.

Den ständigt lika aktuella Big Apple-duon har hittat sin nisch och sprutar fortfarande ur sig dansgolvshybrider med ylande heavy metal-gitarrer som garnerar kakan. Det är snyggt, smart och spännande för hela slanten.

Classics från 2006 håller jag som gruppens starkaste hittills men deras beats och samplingar är fortfarande så pass unika och i pärlor som Party with children och Drugs understryks det faktum att Evan Mast och Mike Stroud är 2000-talets Chopin eller Strauss. Fast med laptop.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.