Kid

Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

The Noble Art Of Jealousy, det inledande spåret på Kids debut, är en perfekt låt i många avseenden. En vass, livsfarlig pjäs som utstrålar "vi-mot-dom-känsla". Det gnisslar, dånar, plingar och plongar.

Här har vi något att kyssas eller att gå under till. Geolog hade platsat på Interpols Turn on the bright lights medan singeln Kit club hotel gärna hade fått inleda tv-serien Twin Peaks.

Ibland får man nästan känslan av att Mary-Anne Norberg håller till nere i kloakerna sjungandes i en megafon. Men det spelar mindre roll för La société nouvelle kan mycket väl vara det mest laddade som kommit från det här landet sedan Alfred Nobel uppfann dynamiten.

Kid uppträder som ett Interpol fast med syntar samt raskare tempo, och bland glassplitter och förkolnade husrester går det faktiskt att gräva fram häftande och trallvänliga melodier för den yngre generationens dansgolv.

Det är svårt att tänka sig att den här kvartetten kommer från Göteborg, för det låter så osvenskt. Så sofistikerat. Så briljant.

Tveklöst årets svenska album så här långt.

Lyssna också på: Interpol - Turn on the bright lights, Joy Division -

Closer.

Wilhelm Askebring
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.