Jamie Lidell

Nyheter • Publicerad 4 juni 2010

Det man vet om Compass är att man inte vet så mycket om Compass. Britten Jamie Lidell beger sig ut på sitt tredje neo-soul-äventyr och det är en ganska spännande resa vi har framför oss. Faktiskt mer intressant än hans två första album, om än lite mer ojämnt och aningen mer oberäkneligt.

Med rätt ingredienser kan soul vara fullt av nerv, med fel kan det snabbt gå åt det andra hållet. När Lidell gjorde sig ett namn med solodebuten Multiply 2005 trädde han fram som Curtis Mayfields kronprins. Lidell har alltid haft rösten, men tenderar ibland att bli ganska stationär i sitt låtkomponerande. Som i vardagliga She Needs Me här på nya skivan. Däremot attraheras man lätt av mörka Coma Chameleon, drivna Gypsy Blood, Prince-flörtiga I Wanna Be Your Telephone eller sprudlande Enough's Enough där Lidell inte bara nuddar ytan utan faktiskt gör ett ganska stort avtryck.

En stark trea.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.