Devo

Nyheter • Publicerad 21 juni 2010

Devo fortsätter in på 2010-talet, med första riktiga skivan sedan Hedenhös, ja, eller i alla fall 1990. Återuppståndelser är alltid förenat med livsfara i musikens värld och det är närmare fiasko än succé när erkända band väljer att damma av sina instrument. Här skulle det lätt kunna bli patetiskt med 60-åriga gubbar som sjunger om för mycket valfrihet iförda gråa ansiktmasker. Men precis som exempelvis Dinosaur Jr kommer Devo undan med hedern i tryggt förvar Something For Everybody är det bästa bandet släppt sedan Oh, No! It's Devo från 1982.

Skivan är inte hundraprocentig, men, hey, av gruppens alla skivor är det faktiskt bara mästerverket Freedom Of Choice som är prickfri. Låten No place like home kunde de faktiskt slopat totalt här, men därbakom bubblar det av söt synthpunk. Jag tänker på Whip it-pastischen Step up, blipp-blopp-dängan Mind games och direkta singeln Fresh. En snygg trio som visar att det över 35 år gamla bandet inte glömt hur en loopande popslinga ska konstrueras.

Är de inte män? De är fortfarande Devo och de-evolutionen är på allvar även 2010.

Tänk, jag trodde aldrig att jag skulle få skriva det.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.