Anna Ternheim

”Jag föddes 1978, under ett strömavbrott i skenet av ficklampor. Jag skriver musik för natten...har alltid gjort och kommer nog alltid att göra det.”
Orden är Anna Ternheims och mer behöver man egentligen inte säga.
Hon skriver musik för natten.
Och sedan debuten Somebody outside har hon tillhört mina favoriter. Den nerviga rösten, förmågan att skala av, men samtidigt aldrig tappa något och så det sköra, men distinkta gitarrplocket.
2010 kände sig Anna Ternheim tom på musikalisk kreativitet. I sökandet hamnade Anna Ternheim i Nashville. Och började samarbeta med bland annat Will Oldham.
Resultatet blev The night visitors.
Och det är bra. Som i The longer the waiting the sweeter the kiss, Black light shines och Walking aimlessly.
Men det är också ibland tämligen intetsägande. För i flera spår har hon tappat det där trippande melodibygget som hon annars är så skicklig på. När låtarna liksom forsar fram – i all sin enkelhet. Och utan det faller Ternheim tillbaka något snäpp och blir ordinär. Jag hade nog hoppats på mer än så här.
Lyssna också på: Ane Brun Duets.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2011
Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.