A.C.T.

Nyheter • Publicerad 3 november 2006

Tidigare profilerade sig Skånegrabbarna i A.C.T. som ett mycket habilt proggrockband som dock mest gick hem bland den kategori av musiker som imponeras av ideliga taktbyten och oväntade harmoniäventyr. Bandets tre första album var långt ifrån ointressanta, men det kunde lätt bli tröttande

med så mycket ekvilibrism hela tiden. Det är tre år sedan vi fick höra nytt material, men på ett album som Silence väntar åtminstone jag gärna länge. Den flyhänta musikaliteten finns fortfarande kvar men fullödigt låtskrivande har tillkommit och högsta betyget är snubblande nära. Jag håller tummarna för att Silence ska bli en riktig braksuccé och om man gillar City Boy, Toto, ELO, Reo Speedwagon och Queen har man här något mycket, mycket fint att njuta av. Albumet har dessutom hela 19 spår, och det finns inga svackor. Strongt gjort.

Lyssna också på: Asia - Aura.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.