Torslunda skola, Öland

Nyheter • Publicerad 8 maj 2003

X:et

Det var en gång ett X. X:et hade bara tråkigt, tråkigt, tråkigt. En gång gick han till ett zoo. Han gick till kassan och sa: En biljett. Sen gick han in till zoo och köpte ett paket popcorn. Sen åkte han karuseller så han spydde på ett lejon, då började lejonet jaga honom. Han sprang ut på parkeringen. Men då stannade lejonet. För att han såg en mus. Då sprang X:et i väg hemåt. När X:et kom hem så var hans bästa kompis hemma hos honom. Han bästa kompis var S:et. S:et sa var har du varit idag. Jag har varit på Zoo och då blev jag jagad av ett lejon. Oj ,vad hemskt, sa S:et. Ja, det var det, sa X:et. Vad har du gjort idag, sa X:et. Jag har varit på badhuset, sa S:et. Då blev jag jagad av en mus som hette Markus. Markus var jag ad av ett lejon som hette Krister sa S:et. Det kanske var samma mus och lejon som jag blev jagad av, sa X:et.

Sofie Carlsson, Kalle Samuelsson, 3

Spionerna

Det var en härlig vårdag då spionerna som hette Sara, Kalle, Julia och Edvin var ute och gick. De följde spåren och kom fram till kungens slott och upptäckte att kungen sprang runt och skrek ”hjälp, häxan förvandlar mitt slott till ett pyttelitet tält.” När dom skulle rädda kungen förvandlade häxan dem till grisar och kungen till en ko. De började tänka men kom inte på hur de skulle bli vanliga människor. De gick hem till Kalle och började spela TV-spel som handlade om en häxa som förvandlade saker och ting. En dag tappade hon sitt spö så det gick sönder och allt blev som vanligt igen. Då fick spionerna en idé! De stängde genast av TV-spelet och gick ut och spionerade på häxan efter en liten stund gick häxan hem till sig och la spöet på ett bord. Spionerna smög in och tog spöet. De gick ut och Julia tog spöet och tänkte slänga det på en liten sten, men missade stenen och träffade ett djupt hål i stället. Där nere var en kanin som gick fram och luktade på spöet. Hålet var för litet får att de skulle få plats i hålet. De gick till affären och skulle köpa ett metspö, men de hade inte råd för det, så de fick komma på något annat. De gick ut från affären och var och en gick hem till sig och tog alla saker de skulle sälja på loppiskt. De gick till ett ställe de skulle ha loppis på, de plockade upp sina saker och satte dit prislappar på dem. Det kom jätte-många och köpte saker. De samlade ihop 501 kr. De köpte varsitt metspö, då hade de 155 kr. kvar. Då kom en tjuv och tog alla metspöna och pengarna och sprang därifrån. De ringde polisen men polisen hittade inte tjuven. De hade inga fler saker att sälja så de började arbeta hemma hos Sara. De fick 20 kr var så det räckte precis till ett metspö. De gick och fiskade upp häxans spö oc höslängde den på stenen och alt blev som vanligt utom en sak och det var att häxan blev en staty. Det dröjde inte länge förrän statyen rasade ihop och gick upp i rök. De kom med i alla tidningar och i radion och på TV för att häxan hade förtrollad så mycket. De blev världskända och fick jättemycket pengar och tänkte resa någonstans. De bestämde sig för att åka till Mallorca. De åkte och köpte 4 biljetter. De väntade och väntade men det tog så lång tid innan planet skulle lyfta. Äntligen lyfte planet. De åkte i timmar. En stund efter planet hade lyft kom en värdinna och frågade om de ville ha något att äta och det ville de. Nu landade de och då var klockan 16.55, de hade alltså åkt i 3 timmar och 25 min. De gick ut från planet och gick och åt på en restaurang och alla började viska ”där är de världskända barnen”. Under tiden de åkte till Mallorca åkte kungen till Tyskland och blev kund där istället. Efter en stund kom någon och frågade om de ville dansa och det ville de. De gick och bytte om och sen började de dansa. Alla levde lyckliga i alla sina dar och så var denna sagan slut.

Edvin Winqvist, Sara Fröman, Julia Ersbacken, 3

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.