Lindsdalsskolan, Kalmar

Nyheter • Publicerad 13 maj 2003

Kan hästar prata?

Ulrika har alltid velat ha en häst. Hon har massor av hästplanscher på väggen i sitt rum. En morgon frågar Ulrikas mamma, vad vill du ha i tolvårspresent? En häst så klart! Vi bor ju på landet tänkte Ulrikas mamma så det går nog bra. Jag ska bara fråga Stefan först. Stefan är Ulrikas pappa och Ulrikas mamma heter Susanne. Kvällen innan Ulrika fyllde tolv kunde hon inte sova. Men sen somnade hon. På natten drömde hon om en underbar häst. Den var brun och fin med svart lång man. Helt enkelt en drömhäst. De var ute och galopperade på gröna blomsterängar. Mitt i den underbara drömmen väckte Susanne henne. Susanne och Stefan kom in och sjöng. Vi gratulerar vi...

Hon fick tårta men till hennes stora förvåning fick hon inga presenter. Titta ut genom fönstret så får du se en grej. Där, där stod hennes drömmars häst. JIPPIEE!!!! skrek Ulrika. När hon kom ner i köket så fick hon en ryktlåda, havre, hö, halm och en hästbok som hette Det brinner i stallet. Hon åt sin tårta snabbt. Sedan rusade hon ut till sin häst. Ulrika funderade på vad hästen skulle heta. Då kom hon på att den skulle heta Puma. Senare på kvällen var hon ute och red i skogen. Då bara kom det som en blixt från himlen och framför henne stod en enhörning. Enhörningen sa att om hon klarade fem utmaningar skulle hon få en grej. Vad då för grej, frågade Ulrika. En medaljong så du kan prata med hästar, sa enhörningen. Den första utmaningen var att hon skulle hoppa en bana, det klarade hon lätt. Den andra utmaningen var att hon skulle släppa hästen, sen skulle gå en bit och hästen skulle stå kvar. Hon klarade det fast det var lite svårt. Den tredje utmaningen var att hon skulle rita sig en häst med munnen, det gick också bra. Nu kom den fjärde utmaningen, det var att hon skulle få hästen att lägga sig ner. Det klara hon också. Nu kom den femte, alltså sista utmaningen. Det var voltige, hon skulle stå på hästen ett helt varv i galopp. När Ulrika kommit ett halvt varv tappade hon balansen. Puma galopperade så fort så att hon nästan trillade av, men hon klarade ett helt varv. Hon blev överlycklig när hon fick medeljongen. Enhörningen blev kär i Puma och Puma blev kär i enhörningen. Så enhörningen förvandlade sig till en häst och stannade kvar hos Ulrika och Puma.

Maya Karlén, 3A

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.