Fröviskolan, Högsby

Nyheter • Publicerad 6 maj 2003

Det svarta hålet

Det var en gång på planeten Tellus i huvudstaden Högsby. År 3000 skulle 5 astronauter åka till mars. De hette kapten Nisse, Fredrick, Anders, Anelli, Ottilia. De skulle kolla hur hög den högsta vulkanen var på mars. Experterna trodde att den var lika hög som längden på USA.

Det var två nya astronauter, det var Ottilia och Fredrick. De var nervösa när det bara var en dag kvar. Nisse kapten som snart varit astronaut i 20 år var inte speciellt nervös, han var bara rödd att de skulle möta ett svart hål. För de har inte uppfunnit så starka motorer än. Nästa dag var första gången Fredrik och Ottilia såg ett redigt rymdskepp, de tyckte att det var gigantiskt. Då sa Nisse, Anders och Anneli der ser stort ut utanpå men inne är det litet som i en myrstack. Då ropade de i högtalarna dags att gå in i ryndskeppet.

Liten stund senare sätt fast säkerhetsbältena. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 START. Först måste de åka ett varv runt jorden, det tar tre dagar. Nu har det gått tre d agarn.. Nu passerar de månen. Alla mår bra utom Ottilia, hon är åksjuk och rädd för ett svart hål. Nu kommer de till mars, men då sa Nisse: ett svart hål har täppt ingen vägen. Då kommer Ottilia och sätter precis på hyperfarten so de klarar sig precis. Förflyttar sig det svarta hålet. De åker ner på mars, går till vulkanen. Experterna hade fel, vulkanen var lika hög som längden på Sverige.

Simon Jonsson, 3

Den hemlösa katten

Det var en gång en katt som hette Mingo. Han var hemlös. Han letade efter en familj. Han ledade både natt och dag. Så en dag kom han till en stad. Han gick runt och tittade vad som fanns i staden. Staden hette Oskarshamn. Han såg en annan katt som hette Loise. Hon var också hemlös. De gick tillsammans. En vacker dag när de går framför ett hus. I huset såg de en familj som ville ha två katter. När mamman kom ut för att slänga sopor såg hon katterna och tog in dem. Hennes familj blev jätteglada. Och så fick Mingo och Loise en familj. Så levde de lyckliga i alla sina dagar.

Viktor Robbertte, 3

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.