GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Campus Nynäshamn

Nu kan du plugga till marintekniker på distans

Behovet av kunniga marintekniker är stort och nu kan du utbilda dig till yrket på distans via Campus Nynäshamn. Tycker du om att arbeta med båtar och motorer är marintekniker ett yrke för dig.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

I takt med att båtarnas system blir alltmer avancerade ökar efterfrågan på marintekniker med aktuell och uppdaterad kompetens.

Ernemarvikens Marincenter i Oskarshamn är ett av många företag som behöver kompetens. Med kärlek till havet och en längtan att göra något tillsammans grundade systrarna Anna-Lena och Britt-Marie Larsson, en arkitekt och en pilot, Ernemarvikens Marincenter. De utför alla slags reparationer, service och underhåll på båtar och motorer oavsett material eller fabrikat.

– I dagsläget är det stort behov av kunniga marintekniker och marinmekaniker. Det är en bransch där det är viktigt att ha en bred kunskap och att tycka om att arbeta med båtar och motorer med flera olika moment såsom reparationer, service, underhåll, rangering av båtar, riggning med mera, säger Anna-Lena Larsson.

”Du får mycket goda grundläggande kunskaper inom marinteknik och serviceunderhåll”

– Är du ambitiös, tycker om att arbeta med olika projekt och moment där varje dag kan variera, har fallenhet och/eller erfarenhet av båtar och motorer sen tidigare finns det stora möjligheter till arbete efter avslutad utbildning.

Foto: Mattias Fredrikson-Sten

Så här säger Lars Brandin, ansvarig utbildningsledare för marinteknikerutbildningen på Campus Nynäshamn.

– Under utbildningen till marintekniker på Campus Nynäshamn får du mycket goda grundläggande kunskaper inom marinteknik och serviceunderhåll. Du kommer också lära dig hur man installerar olika typer av system i båtar, hur elen fungerar och mycket annat. När du är klar med utbildningen kommer du att vara väl rustad för ett arbete som marintekniker.

Så blir du marintekniker

Marinteknikerutbildningen är cirka två år och leder till en yrkeshögskoleexamen inom en bransch som är i skriande behov av kompetens.

Utbildningen sker mestadels på distans med ett antal platsträffar.

Marinteknikerutbildningen är avgiftsfri och studiestödsberättigad.

Sista ansökningsdag är den 20 maj, utbildningsstart 29 augusti.

Läs mer och sök utbildningen genom att gå in på Campus Nynäshamn.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se