Annons

Vi jobbar för att butiken ska kunna leva vidare

Replik på Margaretha Janssons insändare "Glöm inte oss längst i söder", den 12 mars.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2012
Foto: 

Vi lägger just nu mer resurser på att bygga ut förskolor och skolor utanför centrum än i centrala Kalmar. Till skillnad från andra kommuner så förekommer inte ens en diskussion om att lägga ned skolor i Kalmar kommun, snarare är det tvärtom.

I förra veckan medverkade jag på en utvecklingsdialog i Påryd. Den 25 april är det Halltorps tur. Utvecklingsdialoger genomförs för att få en dialog om hur invånarna i en del av kommunen kan utveckla sin egen ort. Detta givetvis i samverkan med kommunen. Det är ett arbete som måste bedrivas underifrån. I Påryd finns ett utvecklingsarbete med bland annat byalag som verkligen gör skillnad.

Annons

När det gäller affären i Halltorp så pågår samtal mellan kommunen, KIFAB, handlaren och regionförbundet. Själva byggnationen ligger nu ute på anbud. Näringslivschefen Thomas Davidsson arbetar på mitt uppdrag med att försöka hitta en lösning. Det kräver dock inte bara kommunens engagemang och vilja. Det fodras också att invånarna i Halltorp med omnejd också handlar i sin affär. Affären i Halltorp är den affär som har flest kunder med hemsändningsbidrag i kommunen, det visar på behovet av en affär i bygden. Vi gör vad vi kan för att det ska finnas en affär men vi kan inte gå hur långt som helst. Lagar och regler gäller även på detta område.

Vid sidan av detta kan vi understödja en affär och utveckling av Halltorp genom att ta detaljplan för fler villatomter i samhället. Ett sådant planarbete är nu startat.

Jag är övertygad om att Halltorp har framtiden för sig.

Johan Persson (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons