Varför får vi inte se KFF i nationell tv?

Vad är det som gör att resultat från NHL i Kanada smäller högre än ett från en allsvensk fotbollsmatch när både TV4 och SVT rapporterar från idrottens värld i sina morgonsändningar?
Nyheter • Publicerad 15 maj 2014

Inte ens söndagen efter Kalmar FF:s match mot Norrköping fanns tid att visa bilder från Guldfågeln arena – trots att den matchen var den enda i allsvenska som spelades den dagen.

Normalt är ett inslag från en fotbollsmatch inte längre än kanske 30 sekunder. 30 sekunder som i aktuellt fall i stället användes för att bland annat visa mål gjorda av svenskar i NHL. Jag har inget emot duktiga hockeylirare i Kanada men nog är väl en skön insats på en allsvensk arena lika intressant för sportpubliken?

Jag avser skicka detta förslag till inlägg i Barometern och också till berörda tv-kanaler i Stockholm så kanske vi på sikt kan få lite mer från händelserna på Guldfågeln arena visade i svensk nationell idrottstelevision.

Inte minst är ju detta viktigt som en intressehöjande åtgärd för fotbollen i vårt land.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.