Tv-mottagningen är dålig på Öland

Sedan ”urminnes tider” har Öland haft stora problem med tv-mottagning från Emmabodasändaren. Sedan slutet av december 2012 har södra Öland/Mörbylånga kommun än större problem i samma ärende.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2013

Då bytte man nämligen ut den uråldriga sändaren. Det var väl blåögt, men nog trodde man att det åtminstone skulle bli bättre.

En lokal radio- och tv-handlare bekräftar fakta. Han får dagligen samtal från tv-tittare som skäller för att de inte kan se något. Enligt samma radio- och tv-handlare har operatören Teracom haft flera möten med inbland­ade parter för att informera om problemet. Man är alltså fullt medveten om det.

Trots att Teracom skyller på allt och alla, har man begärt att få sätta upp en extrasändare i Vickleby­trakten för att få samma goda effekt som på norra Öland. Där har man enligt uppgift installerat tre extrasändare med utmärkt resultat. Norra Öland har alltså numera goda mottagningsförhållanden medan folk i Mörby­långa kommun får titta på något annat än tv! Orsak? Jo, Mörbylånga kommun vägrar tillstånd till extramast! Anledning? Det skulle bli så fult!

Per A Boplen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.