Sluta upp med ”gnället” Ingen busskur från stan

Råkade stå i en kö bakom två äldre kvinnor och hörde ett samtal om att många som skriver i den lokala tidningen ”gnäller”.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2011

Varför läser medborgarna insändare som handlar om just ”gnäll”. Det är valfritt att läsa tidningar, valfritt att ”gnälla” och att gnälla innebär att man kan vara kritisk och vill förändra någon företeelse i samhället. Jag kunde inte låta bli att skratta för att vi människor är så olika och tycker annorlunda. Men det är ju positivt att det finns individer som tycker att allt är ”rosenrött”, för det tycker inte jag.

Busskur

Varför finns det inte någon busskur när man ska åka buss från stads­huset till bussterminalen?

Jag hade ett ärende till stadshuset och skulle ta bussen till stan. Jag är gammal­ och har svårt att gå och det är en avsevärd sträcka att gå och en jobbig uppförsbacke. Jag vill gärna­ kunna sitta ner och vänta på bussen.

Det finns en busskur för dem som åker åt andra hållet­ och borde finnas en för oss som ska mot stan också. Inte minst med tanke på att kommunen lagt sitt servicecenter i kommunhuset. OSkarshamnare

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.