Skulder borde skrivas av efter 15 år

Jag tycker att det borde vara rimligt att skulder som är så gamla som 15–20 år automatiskt skulle avskrivas, i många fall leder skulderna till en mänsklig misär.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014

Företagare som driver ett aktiebolag kommer oftast undan, då tar skattemyndigheten, leverantören eller banken smällen.

Om du inte har ekonomisk möjlighet att hosta upp 50 000 till 100 000 kronor till ett aktiebolag så hänvisas du till att starta enskild firma eller handelsbolag, och blir därmed personligt ansvarig för eventuella skulder resten av livet.

Situationen kan även uppkomma om man av någon anledning blir skyldig till ett stort skadestånd, går i borgen för någon, skilsmässa, spelmissbruk med mera.

Räkna inte med att få hjälp av banken de hjälper bara människor med pengar

Många som drabbas ser bara kriminalitet som enda utväg att överleva.

Den som av någon anledning hamnar i denna situationen får inget arbete, bostad, telefon med mera.

Detta blir en ond cirkel som man i dag inte kommer ur.

I dag propagerar banker, skolor, företagsföreningar att man ska våga starta eget företag. Det är ju jättebra men tänk på vad effekterna kan bli om du inte har rika föräldrar eller släktingar som kan rädda dig från en personlig konkurs.

Det finns många personer i Sverige som kunde skaffa ett riktigt arbete och på så sätt återförenas med samhället, betala skatt, skaffa egen bostad med mera. Jag tror att alla skulle tjäna på att vara human även mot denna grupp av befolkningen.

Alla människor förtjänar en andra chans!

Undrande?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.