Skandal att stiftsgården övergår i privat ägo

Det är sannerligen mer än ironiskt att förra söndagens kollekt i Svenska kyrkan i Växjö stift hade en stiftskollekt som gick till Stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd i Jönköpings län.
Nyheter • Publicerad 20 november 2010

Ölänningar och Kalmarläningar i allmänhet skulle alltså ge pengagåvor till den stiftsgård som centralt prioriterats framför stiftsgården i Kastlösa.

Jag har varit gäst på Kastlösa stiftsgård, som har unik miljö, vackert kapell, fin fårskulptur, är gudsupplevelseinriktad med mera.

Det är inget annat än en skandal att denna kyrkliga pärla nu övergår i privata händer. De må hur väl som helst ta hand om den, men stiftsgårdsandan - den goda - försvinner sorgligt nog.

Det kan inte vara för sent för de ansvariga i stiftet att tänka om, tänka nytt och tänka stort. Tänka sig att stiftsgården i alvarsmiljö - allvarsmiljö - ska bli kvar som just stiftsgård.

Ändren edert sinnelag ...

Ulf Berggren

Lund, Orrefors, Segerstad

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.