Rätt om bankens shoppingresa till Ullared

I lördagens tidning beskyller Kerstin Beckman Danielsson Roland Åkesson för att anordna en shoppingresa till Ullared. Inget kan vara mer fel.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014

Svar till Kerstin Beckman Danielssons insändare, Barometern lördagen 3 maj 2014.

Den så kallade shopping­resan anordnas av Ålems Sparbank som en av väldigt många aktiviteter under vårt jubileumsår. Roland är förvisso ordförande i sparbanken, men som sådan deltar man inte i det operativa arbetet, vilket de flesta med insyn i hur större organisationer fungerar vet.

Den anordnade aktiviteten riktar sig till bankens kunder, vilka faktiskt inte bara finns i Mönsterås kommun. Vi har bland annat en stor kundkrets runt omkring Kalmar och kunderna finns i större delen av mellersta länet. Faktum är att endast cirka tio procent (en handfull) av resedeltagarna har Mönsterås som postort.

Vi ser Ullared som ett av Sveriges största utflyktsmål med sina 4,8 miljoner besökare per år. Tv-serien med samma namn har attraherat många tittare och det finns säkert resenärer som tycker det är spännande att se hur det är i verkligheten.

Det finns från bankens sida självklart förståelse för den kritik som framförs, men anser att den ska riktas åt rätt håll. Det är i så fall Ålems Sparbank som ska kritiseras och undertecknad som verkställande direktör och ansvarig för den dagliga verksamheten.

Banken styrs av huvudmän där hälften av dessa består av representanter från alla politiska partier. Utan att på något sätt ta ställning i den politiska debatten ogillar vi att bli slagträ i en sådan.

2014 firar vi 160 år och genomför många aktiviteter, varav den här resan är en. I sommar kan man bland annat komma ned till Timmernabben och kostnads­fritt ta del av musikunderhållning under ett par fredagskvällar. 160 ungdomar får också en möjlighet att se Kalmar FF ta emot Malmö FF i sommar när sparbanken är matchvärd. Vår ambition är att alla kunder ska kunna hitta något som passar dem.

Niclas Petersson, vd Ålems Sparbank

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.