Parkeringsplats med 17 gamla träd

Enligt den bygglovsansökan som Gota Media lämnat in för sitt mediehus skall inte mindre än 17 gamla lövträd avverkas för att ge plats åt byggnaden.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2013

Detta trots att det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson vid flera tillfällen hävdat att det bara är en parkeringsplats som skall bebyggas.

I en interpellationsdebatt i kommunfullmäktige den 26 oktober 2009 angående Gota Medias mediehus sa Johan Persson följande.

”Vi pratar om en byggnad som i så fall skulle hamna på parkeringsplatsen som ligger där vid Larmgatan.”

Samhällsbyggnadsnämnden ordförande Mattias Adolfsson, även han socialdemokrat, har också hävdat att det bara rör sig om en parkeringsplats som skall bebyggas. I kommunfullmäktige den 27 februari 2012 sa han följande.

”Ungefär 1700 kvadratmeter parkeringsyta omvandlar vi till 900 kvadratmeter byggnad och 800 kvadratmeter ny park.”

Om det nu bara är en parkeringsplats som skall bebyggas hur kan det då komma sig att inte mindre än 17 gamla lövträd skall avverkas enligt bygglovsansökan? Talar inte ledande socialdemokratiska politiker sanning i Kalmar kommunfullmäktige?

Jag tror detta blir en mycket stor överraskning för allmänheten i Kalmar men inte för oss som varit insatta i detaljplanen och det fula spelet som pågått bakom kulisserna.

Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.