Påminnelsen är inte något hot

Svar till Roy Semarks insändare SPF:s påminnelser liknar mera hot, den 12 maj.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2014

Från SPF:s sida beklagar vi att du tagit så illa vid dig av att få en påminnelse på grund av du inte betalat årsavgiften. Vi försöker att på bästa sätt ta hand om våra medlemmar och vi har flera som lever på en låg pension och som ringer och ber att få betala vid ett senare tillfälle. Det beviljar vi givetvis.

I påminnelsen kan man läsa: ”Vi vill gärna se dig som medlem även i fortsättningen och hoppas att du skall finna det värdefullt att ta del av våra programpunkter vid medlemsmötena, delta i våra resor och läsa tidningen Veteranen”.

Kan detta uppfattas som ett hot? Det står ingenstans att du hotas av indragen tidning. Det brukar vara vanligt att prenumerationen upphör i och med att betalningen för densamma uteblir.

Det är märkligt att du under din långa tid som medlem inte har hört talas om vår försäkring och tidning. Du bör ha haft tillfälle att bevista ett hundratal medlemsträffar, där vi ofta upplyser om försäkring och hänvisar till artiklar i vår tidning. Det är också förvånande att du inte slagit larm när du inte fått Veteranen i brevlådan på 20–25 år.

Det som du uppfattar som ett hot, att försäkring upphör om man inte längre är medlem, är ren upplysning. Det skulle kunna få allvarliga följder om du som före detta medlem råkar ut för en olycka och fortfarande lever i tron att SPF-försäkringen gäller.

På minnelsen är underskriven och där finns också två telefonnummer och e-postadress. Det vore trevligare att få prata med dig i telefon än att läsa ditt missnöje i tidningen.

För SPF i Nybro

Owe Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.