Örsjö är en tillgång - ingen belastning

Ett bra initiativ har tagits av Örsjöborna när det gäller bildandet av ett byalag för Örsjö socken. Man har tröttnat på kommunens sätt att undan för undan dra bort all form av servide från orten.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010

Vi har ingen affär.

Vi har blivit av med sophämtningen av grovavfall som tidigare kunde lämnas vid återvinningen en gång i veckan, vilket vi var väldigt nöjda med.

Det förslag till byggande av affär, restaurang, bensinmack i kombination som föreslagits av landsbygdsmentorerna i "Hela Sverige ska leva" och som ett stort antal av befolkningen har anammat, har fått ett hånfullt bemötande av kommunalrådet Inger Rydbrink, vid en intervju med Östran.

Kommunalrådet skyller som vanligt på ett ansträngt budgetläge, vilket det ju alltid är, när det gäller utgifter till service i kommunens mindre tätorter. Vidare påstår hon att handeln i Nybro tätort skulle ta skada av att det blir en affär i Örsjö.

Detta är både fräckt och dumt!

Vi i Örsjöområdet vill ha samma rättigheter och service som i Nybro tätort. Befolkningen i Örsjö är en tillgång för Nybro kommun, ingen belastning. Av miljöskäl är det fel att åka bil 26 kilometer tur och retur för att handla livsmedel. När det gäller kommunens ekonomi och kommunalrådets syn på hur pengar ska användas, finns det många objekt under senare år, som vi som vill ha pengar till en Örsjöbutik lätt kunnat avstå ifrån.

Till exempel:

Trappan vid Bolanders bäck (7 miljoner kronor), Hanemålaskolan, 30 år gammal byggs om (70 miljoner), Transtorpsskolan (22 miljoner), förslag om campingplats i Svartbäcksmåla till okänt belopp.

För vår del är 5 miljoner kronor till en butik i Örsjö väl använda pengar.

Sören Johansson

Örsjö

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.