Nybro kommun lyste med sin frånvaro

I lördags invigdes ett nytt museum på Qvarnaslät i Nybro.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2011

Föreningens medlemmar hade gjort en viktig insats för att hedra Nybro som industriort och alla de som på olika nivåer i företagsamheten gjort Nybro till vad det är.

Jag var imponerad av dels vad som visades av utställda gamla maskiner och föremål, dels av den information i form av texter och bilder som lämnades kring den industriella utvecklingen. All heder åt Nybro hembygdsförening och dess medlemmar för detta viktiga arbete i kulturarvets tjänst. Det som gjorde mig lite beklämd vid invigningen var den totala frånvaron av uppskattning för det gjorda arbetet såväl från Nybro kommun (jag såg och hörde ingen representant från vare sig kommunledningen eller kulturförvaltningen) eller från något av de företag som fick sin historia redovisad eller sina produkter uppvisade. Jag kan tänka mig att Nybro hembygdsförening är en smula fundersam om allt arbete man lagt ner inte är till uppskattning från kommunen eller företagen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.