Nu är det dags att prioritera Norrliden

Bygget av Ögonstenens nya förskola i Kalmar skjuts upp ? igen! Om vi förstår det rätt i Barometern den 18 november, är det servicenämnden som stoppar det på grund av för höga kostnader.
Nyheter • Publicerad 22 november 2010

Att bygga en ny förskola kostar naturligtvis enorma summor pengar men det kostar också, i olika meningar, att bedriva en verksamhet på det sättet som Ögonstenen ser ut i dag. Lokalerna är utspridda på flera adresser, personalen sliter för att ha meningsfull verksamhet i dessa nedslitna lokaler.

Lägg därtill allt engagemang och all tid som vi föräldrar, personal och rektorer har lagt ner inför planerandet av den nya förskolan. Sedan i juni 2008 har vi väntat på byggstart. Nu är 2010 snart slut och det första spadtaget är ännu inte taget, inte ens anbuden är klara. Detta är skandal!

Förutsättningarna, bland annat vad det gäller förskolornas lokaler, skiljer otroligt mycket i olika delar av Kalmar. Nya förskolor har byggts på andra ställen. Nu är det dags att prioritera Norrliden, det behövs verkligen en ny förskola här! Det tycker politikerna också. Eller, de säger det i alla fall. Nu vill vi att de visar det genom att besluta om anbuden snabbt och sedan sätta igång. Det finns de som har jobbat nästan hela deras yrkesverkamma liv på Ögonstenen. Hoppas verkligen att de kan få njuta av nya, fräscha och mer lättjobbade lokaler innan de går i pension. Vi får väl se om kommunen lyckas!

Fredrica och Marcus

Föräldrar till barn på Ögonstenen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.