Mobilnätet byggs ut men inte för alla

Telia har en massiv reklamkampanj där mobilnätets utbyggnad basuneras ut. Man talar om förbättrad täckning och nya basstationer.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2013

Området där jag bor har mycket dålig täckning för mobiltelefoner och jag såg därför positivt på en sådan utbyggnad. Men vid närmare granskning blir man besviken.

Jag kontaktade Telia för information och kan konstatera att inga nya master kommer att byggas i närområdet runt Pataholm och Korpemåla.

Utbyggnaden som planeras innebär att 4G-utrustning placeras i befintliga master. Vad jag förstår ökas därvid kapaciteten men vad gäller räckvidd och täckning blir skillnaden minimal.

Utbyggnad av 4G-nätet har varit planerad och pågående länge. Man kan förmoda att största delen kommer att ske i befintliga master. Den som väntar på bättre täckning får nog titta djupare in i kristallkulan.

Krister Andersson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.