Mitt älskade gråzonsbarn behöver trygghet

Var nyligen på ett möte med rektor och lärare samt skolpsykolog på Jenny Nyström skolan angående min son som är förstaårselev där.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2013

Han stormtrivs och tycker om att gå i skolan.

Min son har alltid haft svårt med inlärning, gick en period under särskolans skolplan, men har ingen utvecklingstörning och fick därmed inte vara kvar efter nya bestämmelser. Så sent som i årskurs åtta blev han utskriven från särskolan.

Givetvis hann han inte läsa upp sina betyg för att kunna söka in till ett internationellt program. Han är ett riktigt gråzonsbarn, min älskade son.

Han är social och man upplever inga bekymmer med hans problematik när man träffar och umgås med honom, men för att lära sig matte, svenska och engelska och bli godkänd krävs en nära kontakt med tät uppföljning.

Vid mötet framgick att sonen ska behöva traska bort till Lars Kaggskolan för att läsa matte, svenska och engelska nästa läsår. Det innebär nya lärare, nya klasskamrater samt en helt ny skola. Han valde ju Jenny Nyströmskolan och hur ska han kunna bli godkänd när han hela tiden får nya kontakter och nya miljöer att studera i, hur kortsiktigt tänker kommunen?

Kan man göra så här utan att ens fråga först ?

En MYCKET oroliga mamma

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.