Annons

Många barn i Kalmar lever under ekonomisk utsatthet

I Barometern den 12 mars läser vi att Sverige blir alltmer ekonomiskt segregerat och att det finns områden i storstäderna med hög relativ fattigdom bland barn och ungdomar.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2012
Insändarskribenten vill belysa att många barn i Kalmar också lever i ekonomiskt utsatta hushåll.Foto: 
Foto: 

Jag vill rikta uppmärksamheten på det faktum att det även här i Kalmar finns många barn som lever i ekonomisk utsatthet. I Kalmar kommuns välfärdsbokslut från 2010 finns uppgifter som visar att nästan vart tionde barn i Kalmar (9,1 procent) lever i ekonomiskt utsatta hushåll men att andelen varierar mellan 0-40 procent mellan de olika stadsdelarna. Att växa upp i relativ fattigdom här i Kalmar år 2012 innebär exempelvis att inte ha pengar till bussresan till stan, möjlighet att köpa ett par nya gymnastikskor när de gamla är urvuxna eller ha råd att betala medlemsavgiften till idrottsklubben.? Jag tycker att detta är viktigt att komma ihåg för oss vuxna när vi diskuterar med våra barn, går på föräldramöten, engagerar oss i idrottsföreningen eller fattar politiska beslut. Tänk också på att även den som är ekonomiskt fattig kan vara oändligt rik på andra saker - såsom erfarenhet, initiativkraft, verksamhetslust, livsglädje och mental styrka!

Åsa Karlsson, aktiv i boxningsklubben Nova BC

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons