Annons

”Låt nya tränarteamet ta över omedelbart”

Många reagerade starkt på att Kalmar FF åkte ur Svenska cupen i matchen mot Torslanda på onsdagen. Barometerns Peter Ahlén skrev att förlusten var pinsam och frågade sig om vi var på väg mot ett nytt 1999. Här är några av kommentarerna på Baro­metern.se
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2013
Kalmar FF deppar efter förlusten mot Torslanda på onsdagskvällen. Fiaskot i Göteborg har fått många läsare att reagera.Arkivfoto: Linus Petersson
Kalmar FF deppar efter förlusten mot Torslanda på onsdagskvällen. Fiaskot i Göteborg har fått många läsare att reagera.Arkivfoto: Linus PeterssonFoto: 

Styrelsen i KFF: visa nu för en gångs skull handlingskraft. Det är helt poänglöst att ha Nanne kvar. Det är bättre att ge det nya tränarteamet extra tid och låta de ta över omedelbart. Jag gillar Nanne och hade helst sett att han hade stannat, men nu när han inte vill stanna kvar är det enda rätta att låta honom gå nu innan vi sjunker som en sten i tabellen och spelare flyr på samma sätt som publiken redan har gjort.

Definitivt läge att entlediga Nanne redan nu och låta assisterande tränaren ta hand om resten av säsongen. Det är ju ändå bara en transportsträcka.

Annons

KFF och Ironman är absolut det viktigaste för Kalmars framtid och att byn finns på kartan.

Det är att förenkla att påstå att fallet 1999 berodde på att Nanne lämnade. Det var snar- are så att verkligheten kom ifatt KFF i kombination med skador, exempelvis på de båda ordinarie mittbackarna.

Så går det när man förlorar de bästa spelarna och behåller de sämsta och sedan tror att vi kommer och tittar.Nej, varför ska jag offra mer tid i år på detta lag.

Som jag sagt tidigare, uteslut omedelbart alla tränare och spelare som inte skrivit på nya kontrakt för nästa år, eftersom det finns många unga lovande spelare i föreningen. Rensa omedelbart i morgon.

Så gör näringslivet och det borde även KFF göra.

Har alltid tyckt att Nanne varit Sverige bästa tränare, men nu är det dags för byte direkt. Något har gått helt fel i FF. Det finns ju ingen harmoni kvar i verksam­heten. Sätt in Jensa snarast som huvudtränare fram till årsslutet. Styrelsen har nu ett stort ansvar att se till att det börjar fungera igen. Det finns ju enorma möjligheter med verkligt utvecklingsbart spelarmaterial.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons